Skip to content

Toitumis- ja toidusoovitused noortele

Juhend
Allalaadimine (PDF, 1.44 MB)

NB! Soovitused põhinevad 2006. aasta riiklikel soovitustel. 2015. aastal anti välja uued toitumis- ja toidusoovitused. Trükise eesmärk on aidata noorel inimesel (18-ndast eluaastast 26-nda eluaastani) teha tervislikumaid valikuid, arvestades sealjuures ka rahalisi piiranguid ja kesisemaid võimalusi. Materjalis on seletatud lahti mõisted nagu toiduenergia, põhitoitained, vitamiinid ja mineraalained; antud informatsiooni nende parimate allikate kohta ning kirjeldatud mõju nii nende ala- kui ka ületarbimise korral. Samuti leiab siit palju praktilisi nõuandeid söömist mõjutavate tegurite, toiduvalikute, erinevate asendusvariantide, toidu töötlemise ja valmistamise viiside, säilitustingimuste ning elementaarsete toiduohutusnõuete kohta.
130097287064_Toitumis_ja_toidusoovitused_noortele_est

Info

Aasta
2010
Väljaandja
Tervise Arengu Instituut