Skip to content

Terviseportaali analüüs ja arendamine. Koondaruanne

Uuring
Download (PDF, 827.27 KB)

Teostatavuse analüüsi projekti raames teostati järgnevad tööd:

  • Kaardistati kasutajate ning erinevate asutuste ja ametite ootused uuele Patsiendiportaalile.
  • Patsiendiportaalile loodi uuendatud terviklik disain, sh klikitav prototüüp ja uuendati kasutajateekonnad patsiendiportaalis hetkel toimivatele teenustele ning valideeriti loodud prototüübi lõppkasutajate ja asutustega ning täiendati seda vastavalt tagasisidele.
  • Analüüsiti Patsiendiportaali mobiilirakenduse loomise vajalikkust, võimalusi ja kulutõhusust (arendus-ja haldusressurss) võrreldes veebilehega, mis on optimeeritud kasutamiseks mobiilis.
  • Teostati terviklik nõuete analüüs ja koostati IT-arenduse lähteülesanne koos arenduse ressursihinnanguga praeguse patsiendiportaali teenuste üleviimiseks uuendatud kasutajateekondadega uuele visuaalsele kujundusele ning olemasolevale tehnilisele platvormile.
  • Koostati Patsiendiportaali edasivaatav teostatavusanalüüs, mille raames hinnati kasutajate sisendi ja teenuste varasema prioritiseerimise (Riigikantselei, Sotsiaalministeeriumi ja Haigekassa ühisprojektina 2020. a läbi viidud Terviseportaali eelanalüüs) alusel uute funktsionaalsuste tehnoloogiate ja terviserakenduste võimalikku kasutuselevõtu eeldusi, teostatavust, kulutõhusust ning mõju uuendatud teenuste edasisele kasutamisele.
  • Koostati Patsiendiportaali arenduste edasivaatav teekaart ning kaardistati visiooni realiseerimisega seonduvad riskid ja nende maandamise võimalused.

Analüüsi teostas Nortal AS Tervise Arengu Instituudi tellimusel.

Terviseportaali analüüs ja arendamine. Koondaruanne.

Detailed info

Year
2022
Publisher
Nortal AS