Deprecated: Required parameter $bubbleable_metadata follows optional parameter $data in /data01/virt7096/domeenid/www.tai.ee/htdocs/www.tai.ee/current/web/modules/contrib/publication_date/publication_date.tokens.inc on line 26
Lõppes sekkumise Seikluste Laegas testimisaasta Võrumaal | Tervise Arengu Instituut
Skip to content

Lõppes sekkumise Seikluste Laegas testimisaasta Võrumaal

Uudis

Seikluste Laegas (inglise keeles „Toybox“) on teaduspõhine 4–7-aastaste laste tervislike toitumis- ja liikumisharjumuste kujundamisele suunatud lapsevanemaid kaasava sekkumine lasteaias.

Sekkumises keskendutakse neljale põhiteemale: tervislik söömine, istumisaja vähendamine, vee joomine janu korral ja piisav liikumine.

Sekkumine on välja töötatud 10 Euroopa riigi teadlase ja praktikute koostöös ning Tervise Arengu Instituudi ja valdkonna ekspertide ning praktikute poolt kohandatud Eesti oludele.

Sekkumise eeltestimine toimus 2021/22 õppeaastal Põlvamaa 5 lasteaia 8 rühmas, 2022/23 katsetasid sekkumist 9 Võrumaa lasteaia 11 rühma ning 2023/24 õppeaastal liituvad sekkumisega Lääne-Virumaa lasteaiad. Siis viiakse sekkumise mõju hindamiseks läbi ka võrdlusgrupiga mõju-uuring.

Lasteaedade huvi sekkumise vastu on olnud suur. 2023/24 õa saame sekkumisgruppi juurde võtta veel paar lasteaeda Lääne-Virumaalt! Osalemissoovist palun kiiresti teada anda alice.haav@tai.ee

Vaata Seikluste Laegast tutvustavat klippi.

Tööd viiakse ellu Norra toetusest 2014–2021 rahastatud projektist „Rahvatervise valdkonna võimekuse ja kompetentside suurendamine kohalikes omavalitsustes“.