Skip to content

TAI liitus eeskujuliikumisega „Valge Õhupall“

Uudis

11. mail kell 11 toimunud pidulikul tseremoonial võeti Tervise Arengu Instituut eeskujuliikumise „Valge Õhupall“ liikmeks. TAI direktor Annika Veimer andis vande, sõnastades meie motona lubaduse: „Aga mina elan tervislikult!“.

Eeskujuliikumine „Valge Õhupall“, kuhu kuulub juba pea 40 organisatsiooni, on tegutsenud Eestis üle nelja aasta. Liikumine kasvas välja aastatel 2017–2018 EV 100 raames organisatsioonide ühiskingitusest, eeskujukampaaniast „Aga Mina“. Liikumise liikmed soovivad Eestile tervemat ja turvalisemat tulevikku ning on oma tegevuste kaudu eestvedajaks ja eeskujuks.

Valge Õhupall

TAI peamised tegevusvaldkonnad on rahvastiku terviseseisundi ja tervisemõjurite uurimine ja hindamine, riikliku tervisestatistika koondamine ja avaldamine, tervise ja sotsiaalse heaolu edendamine, tervist mõjutavate sekkumiste ja tervist edendavate programmide väljatöötamine, tervise- ja sotsiaalteenuste ning koolituste korraldamine, tervisepoliitika tegijate nõustamine ja mõjutamine. Rahvatervishoiu arendustöö prioriteetide suunamisel ja rõhuasetuste määramisel tugineme teadustööle. Meie tegevused toetavad, et Eestis elaksid terved ja tervist väärtustavad ning hoolivad inimesed. Soovime, et Eestis oleks rohkem inimesi, kes toituvad tervislikult, liiguvad teadlikult ja oskavad hoida oma vaimset tervist ning märgata enda kõrval abivajavat inimest.

Meie lubadused ja väärtuspõhised sõnumid eeskujuks olemisel on järgmised:

  • Aga mina ühendan oma töös rahvatervishoiu teadusliku uurimise ja sekkumistegevused.
  • Aga mina olen eeskujuks tervislikult toitudes, piisavalt liikudes ja hoolides oma ning kaasteeliste vaimsest tervisest.