Skip to content

Digilugu.ee uuendamiseks oodatakse kasutajate tagasisidet kuni 20. veebruarini

Uudis

24. jaanuaril alanud suures üle-eestilises küsitluses saavad osaleda digilugu.ee kasutajad, kellel palutakse jagada oma kogemust, milliseid e-teenuseid ta portaalis enim kasutab, millega on rahul ning millised on ta ootused tulevikuks.

Oma tagasisidet saavad inimesed anda lihtsalt: kuni 20. veebruarini avaneb patsiendiportaalist digilugu.ee välja logides ekraanil küsimustik, millele vastata. Küsimustik on osa teadusuuringust, milles osalevad Tallinna Tehnikaülikooli teadlased.

2008. aastast toiminud Eesti tervise infosüsteem on Tallinna Tehnikaülikooli professori Peeter Rossi sõnul maailmas siiani haruldus. Seepärast vaadatakse maailmas e-tervise ja digivaldkonnas väikesele Eestile alt üles, kuid areng ei tohi seisma jääda. Ka inimeste ootused on ajaga kasvanud ning soovitakse järjest rohkem ja uudseid e-teenuseid ning kasutajamugavust.

Muutmaks portaali kasutajasõbralikumaks, ongi oluline koguda kasutajatelt tagasisidet.

Praegusel portaalil on palju tugevusi: näiteks saab jälgida oma raviandmeid, broneerida arstiaegu, esitada tahteavaldusi, koostada tervisedeklaratsioone, langetada teadlikumaid terviseotsuseid. Kõik andmed asuvad ühes kohas ning viimasel kahel aastal on sinna koondunud ka oluline info COVID-19 ja vaktsineerimise kohta.

Elektrooniliste terviseandmete kasutamist on uurinud erinevad ülikoolid üle maailma. Eesti ja Põhjamaade ühisprojektis NORDeHEALTH on üheks osapooleks Tallinna Tehnikaülikool. Patsiendiportaali uuringu eesmärgiks on selgitada välja, kuidas digitaliseerida ning lihtsustada tervishoiuteenuseid.

Alates 2021. aastast vastutab portaali eest Tervise Arengu Instituut (TAI), kes koostöös Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskusega (TEHIK) hakkab Euroopa Regionaalarengu Fondi toetusel portaali uuendama.